Verpakkingsmethoden

Home > Verpakkingsmethoden
Verpakkingsmethoden

Aangepast op uw behoefte

Doordat ons dealernetwerk verspreid is door Europa hebben onze klanten verschillende wensen. Hierdoor hanteert Online Plant Market een veelvoud aan verpakkingsmethoden. Deze pagina benoemt ze allemaal! Scroll omlaag en ontdek de mogelijkheden.

Veenmankisten

Online Plant Market maakt gebruik van Veenmankisten. Deze kisten zijn in hoge of lage uitvoeringen beschikbaar. Deze kisten worden veel gebruikt voor planten die geleverd worden in een kleine potmaat (bijvoorbeeld P9 & P11). Deze kisten kunnen op CC-karren of op Boxpallets geplaatst worden. Dit is een maatschappelijk verantwoorde manier van verpakken doordat de kisten hergebruikt kunnen worden. Hiernaast worden ze gebruikt om de palletplaats optimaal te benutten. De afbeelding hiernaast geeft een impressie van deze veelzijdige verpakkingsmethode.

Pallet

Online Plant Market maakt gebruik van pallets. Er is een groot aantal planten die zich uitstekend lenen om op een pallet getransporteerd te worden. De afbeelding hiernaast geeft een voorbeeld: deze Buxusbollen passen perfect op de pallet!

Halve boxpallet

De volgende verpakkingsmethode is de halve boxpallet. Op de foto hiernaast staat deze pallet visueel weergegeven. Halve boxpallets zijn beschikbaar met 3 of 4 latten, afhankelijk van het aantal planten dat u bestelt. Door gebruik te maken van verschillende afmetingen proberen wij de transportkosten te beperken.

Boxpallet

De tweede verpakkingsmethode is de Boxpallet. Dit is een veelgebruikte verpakkingsmethode binnen de groensector. Boxpallets zijn beschikbaar met 5 latten voor kleinere orders, of als volledige boxpallet. De afbeelding hiernaast geeft een impressie van beide varianten.

Ringen

De capaciteit van een Boxpallet kan uitgebreid worden door middel van een Ring. Indien het niet mogelijk is om uw order in een Boxpallet te plaatsen, kan deze uitgebreid worden. Dit is een efficiënte en effectieve manier van verpakken doordat er een palletplaats bespaard blijft. Dit is voordelig voor U, en voor het milieu! De afbeelding hiernaast geeft een impressie van een Ring.

CC-karren

Een veel voorkomende transportmethode in de groensector zijn natuurlijk de CC-karren. Met dank aan de verstelbare platen kunnen vrijwel alle planten op een CC-kar geplaatst worden, mits deze niet te hoog zijn. Deze CC-karren zijn voorzien van een RFID-tag. Deze tags worden gebruikt om van een afstand informatie op te slaan of af te lezen. Dit kan van belang zijn voor zowel transporteurs als klanten.

Halve Franse box

Een halve Franse box wordt veelal gebruikt voor de export van kleine orders naar Frankrijk. Echter kunnen deze boxen ook goed gebruikt worden om bloeiende planten in te vervoeren. Op de afbeelding hiernaast staat de halve Franse box weergegeven.

Franse boxen

Franse boxen worden gebruikt voor de export naar Frankrijk, doordat het retourneren van CC-karren als problematisch wordt ervaren in dit land. Online Plant Market maakt gebruik van twee verschillende soorten Franse boxen: een variant met 5 lagen en een variant met 9 lagen. Afhankelijk van de hoogte van de bestelde planten wordt bepaald welke Franse box het meest efficiënt is. Zo wordt een maximaal transportrendement gecreëerd. De afbeelding hiernaast geeft een impressie van beide boxen.

Bosplantsoenpallet

De bosplantsoenpallets worden gebruikt om bosplantsoen te transporteren. Deze pallets zijn uitermate geschikt om wortelgoed te vervoeren door de hoge laadcapaciteit. Zodra het wortelgoed opgestapeld is, wordt de pallet ingeseald om zodoende de kwaliteit van het wortelgoed te waarborgen. De afbeelding hiernaast geeft een impressie van de bosplantsoenpallets.

Wikkelfolie

Naast het gebruiken van de bovenstaande verpakkingsmethoden, aangepast op uw behoefte, maakt Online Plant Market gebruik van wikkelfolie en/of wikkelnetten. Om uw orders zo optimaal mogelijk te verpakken is het essentieel dat de planten goed beschermd zijn. Zo garanderen wij topkwaliteit tuinplanten.

Bekijk hier de video